Arkiv för mars, 2018

Lyckad aw på Bar Rydberg

22 mars 2018

Det blev en lyckad after work på Bar Rydbergs tisdagen den 20 mars. Författarna Magnus Bergh, Anna-Karin Palm och Lars Raattamaa diskuterade Krilon-trilogin och främst dess första del, Grupp Krilon, och publiken kom med frågor och synpunkter om Eyvind Johnsons författarskap, om vikten av att läsa om sin egen stad och om de problem som kan uppstå när äldre litteratur ska översättas till andra språk. Och som sig bör vid en after work var det några som passade på att äta en bit, medan andra tog ett glas och åter andra bara satt och lyssnade.

Litterär aw 180320 Bar Rydberg i Författarnas Hus på Drottninggatan i Stockholm den 20 mars.

 

20/3: Litterär after work

01 mars 2018

Litterär after work på Bar Rydbergs, Drottninggatan 88, tisdag 20 mars kl 17.30.
Staden, litteraturen, motståndet – ett samtal med utgångspunkt från Eyvind Johnsons ‘Grupp Krilon’ är rubriken på det samtal som författaren och redaktören Magnus Bergh har med Anna-Karin Palm och Lars Raattamaa. Fri entré.

Fotocollage_litterar_aw

Magnus Bergh | Lars Raattamaa | Anna-Karin Palm
Fotografer: Caroline Andersson, Fanny Varga, Julia Wagner

Magnus Bergh är aktuell med Bara genom breven till dig, vän!, Eyvind Johnsons och Rudolf Värnlunds omfattande brevväxling. Magnus Bergh har tillsammans med Birgit Munkhammar redigerat och kommenterat de drygt 570 breven.
Anna-Karin Palm debuterade 1991 med romanen Faunen, fick sitt genombrott 1997 med Målarens döttrar och har sedan dess skrivit flera romaner och noveller, däribland den kritikerrosade Snöängel (2011) som beskrivits som en storslagen hyllning till Stockholm.
Lars Raattamaa är arkitekt, författare och poet. Han debuterade 1989 med diktsamlingen Ur krakars gäld, har sedan dess gett ut flera diktsamlingar och är nu aktuell med romanen Dö andras död, i vilken stadsbyggnad och arkitektur spelar en stor roll.

11/4: Bokcirkel inför publik

01 mars 2018

Välkommen till Per Albin-salen på ABF-huset onsdag 11 april kl 18.00 – ca 19.00.
Marie Lundström diskuterar då Grupp Krilon med författarna Bernt Hermele och Cilla Naumann. Det är tredje året som Marie Lundström leder Stockholm läsers ”Bokcirkel inför publik”. Årets gästande författare är kända inte minst för att de i sina författarskap vågar närma sig kontroversiella ämnen.  Fri entré.

Marie Lundström Foto: Mattias Ahlm, Sveriges Radio

Marie Lundström, radiojournalist och programledare, började på Sveriges radio 1995 och har gjort olika litteraturprogram i radio, bland andra Diktverket, Biblioteket och Lundströms bokradio i P1.  Foto: Mattias Ahlm

Bernt_Hermele
Bernt Hermele
, fyrabarnsfar, författare och journalist. Han debuterade 58 år gammal med uppmärksammade Guldsot – om Röda Korset-bedragaren Johan af Donner. Han har också gjort tv-dokumentären ”Min mamma mördades av en självmordsbombare”. Senaste boken, Judejävel, handlar om hans sionistiska uppväxt i ett fattighus på söder. Foto: Cato Lein

Cilla_Naumann
Cilla Naumann, författare och journalist, debuterade 1995 med Vattenhjärta som belönades med Katapultpriset för årets bästa debut. Romanen Dom, om en välbeställd familj vars son häktas för mord, kom år 2000 och blev ett stort genombrott. År 2008 fick hon Samfundet De Nios Vinterpris. 2009 utkom Cilla Naumanns nionde roman, I cirklarna runt, och samma år Augustnominerades hon för ungdomsromanen Kulor i hjärtat. I september 2012 utkom Springa med åror, som också den blev Augustnominerad. Foto: Sofia Runarsdotter