Arkiv för februari, 2017

Bokcirkel inför publik

27 februari 2017

Tisdag 7 mars kl 18.00 är det bokcirkel inför publik i Stockholms stadsbiblioteks aula, Odengatan 61 D i Stockholm. Då samtalar Marie Lundström (Lundströms Bokradio) med författarna Mian Lodalen och Daniel Sjölin om årets Stockholm läser-bok, Sodomsäpplet av Bengt Martin. Publiken kan också få ett ord med i laget. Fri entré. Vägbeskrivning hittar du under fotona nedan. Hjärtligt välkommen!

collage 7 mars 600

Foto Marie Lundström: Mattias Ahlm, Sveriges Radio, Foto Mian Lodalen: Anna-Lena Ahlström, Foto Daniel Sjölin: Magnus Liam Karlsson

Så här hittar du till Stockholms stadsbiblioteks aula: Ta t-banan till Odenplan eller Rådmansgatan, eller buss till hållplats Stadsbiblioteket. Odengatan 61 är huset där Svenska Barnboksinstitutet ligger (det står Svenska Barnboksinstitutet med stora bokstäver ovanför porten). När du står framför huset, är ingång 61 D längst bort på husets vänstra långsida. Du får ta dig upp via en trappa eller ramp för att komma till dörren.

 

Vad tycker du om Sodomsäpplet?

21 februari 2017

Nu har det gått tre veckor sedan offentliggörandet och vi undrar förstås vad du tycker om årets Stockholm läser-bok? Mejla gärna några rader och berätta. Om vi får, så publicerar vi mejlet här på bloggen/facebooksidan. Om vi får så publicerar vi även den bild med tillhörande bildtext som kanske bifogas. Adressen är stockholmlaser@forfattarcentrum.se.

Johan Hilton om Bengt Martin på Stadsbiblioteket 1 mars

13 februari 2017

Nu börjar det dra ihop sig till årets allra första Stockholm läser-evenemang! Hör förordsförfattaren Johan Hilton i ett samtal om sin relation till årets författare Bengt Martin, en banbrytare inom den svenska HBTQ-litteraturen. Mycket intressant samtal utlovas! Välkommen till Stadsbiblioteket 1 mars kl. 18. Läs mer och boka sittplats här.

WEBBILD_2017-03-01_Själsfrände_Johan_Hilton

Vinnare utsedd i ledtrådstävlingen

01 februari 2017

Lena Törjas var först att mejla rätt gissning i ledtrådstävlingen. Grattis Lena! Ett ex av Sodomsäpplet kommer med posten.

Du som ännu inte hunnit läsa boken, här är ledtrådsfacit:
1. Karta över Sibirien. Joakim Mander, huvudkaraktären i Sodomsäpplet, bor i den del av Stockholm som kallas för Sibirien.

2. Yngling med halsband och läppstift. När Joakim är ensam hemma brukar han prova sin mammas halsband och läppstift.

3. PUB.
När vår huvudperson Joakim behöver en ny rock, är det till varuhuset PUB som han och hans mamma beger sig.

4. Potatismjöl. 
Joakim Manders mamma pudrar sina lår med potatismjöl.

5. Stockholms stadsbibliotek. Här har vår huvudperson möjlighet att bara få vara.

6. Prideflagga. Prideflaggan, symbolen för hbtq-rörelsen, är inte samtida med Sodomsäpplet, men likväl en symbol för den respekt och tolerans som
även borde ha visats Joakim Mander 1948.