Arkiv för oktober, 2015

Kungsgatan på bioduken

29 oktober 2015

kungsgatan_rotundan

Söndag 25 oktober visades filmatiseringen av Kungsgatan på Stadsbiblioteket och det var nästan fullt hus. Vad roligt att så många ville samlas för att ta del av Adrians och Martas öden i storstaden! Fortsätt att läsa och prata om Kungsgatan året ut, den 27 januari 2016 avslöjas vilken bok som blir nästa års Stockholm läser-roman.

Söndag 25 oktober kl. 14: Filmvisning av Kungsgatan på Stadsbiblioteket

16 oktober 2015
Filmaffischen från 1943

Filmaffischen från 1943

Välkommen till matiné i Stadsbibliotekets Rotundan där vi visar den klassiska filmatiseringen av “Kungsgatan” från 1943.

Filmen “Kungsgatan” var kontroversiell när den kom ut pga skildringen av prostitution och problemen med könssjukdomar. Filmexportrådet vägrade först att lansera den utomlands men när den till slut visades internationellt gjorde den jättesuccé, den beräknas ha setts av 12 miljoner biobesökare.

I rollerna ser vi bl.a. Barbro Kollberg som Marta och Sture Lagerwall som Adrian. Regi Gösta Cederlund, musik Jules Sylvain.

Fri entré.

Gårdagens litterära after work om Kungsgatan på Kungsgatan 18

13 oktober 2015

Måndag 12/10 samtalade författaren och Ivar Lo-entusiasten Anneli Jordahl med Sara Abdollahi, chefredaktör för tidskriften Författaren, och författaren Tony Samuelsson om kultur- och klasskillnader i Stockholm då och nu, med utgångspunkt i Kungsgatan. Det talades om erfarenheter kring in- och utflyttningar, om det symbolladdade språkbruket i Kungsgatan samt om Stockholms nuvarande centrum (var ligger det egentligen?) och, så klart, om könssjukdomar. Mycket spännande!

broken

Måndag 12 oktober kl. 17: Litterär after work

12 oktober 2015

kungsgatan_kungsgatan

Onsdag 7 oktober kl. 16: Lättläst bokcirkel i Alvik

02 oktober 2015

Kaffe och samtal om den lättlästa upplagan av Kungsgatan. Du kan låna boken på biblioteket och läsa den innan vi träffas och pratar om den. Intresserad? Anmäl dig till: laila.sjobacka@stockholm.se eller till Alviks bibliotek 508 30 641.

Kungsgatan i lättläst version från LL-förlaget

Kungsgatan i lättläst version från LL-förlaget