Arkiv för maj, 2013

2014

23 maj 2013

Knappt halva året har gått men redan nu är det dags att börja fundera på vilken som ska bli nästa års Stockholm läser-bok. Du kan vara med och påverka valet genom att lämna förslag på böcker som juryn ska läsa. Vilken är din favoritstockholmsskildring? Vi letar efter romaner som (i huvudsak) utspelar sig i Stockholm, nutid eller dåtid spelar ingen roll, levande eller död författare. Det får gärna vara en lite bortglömd pärla, en bok som du tycker att fler borde upptäcka!

Mejla förslagen till tips2014@forfattarcentrum.se senast måndag 27 maj.

Listan över tidigare Stockholm läser-böcker finns här.

22 maj kl. 18.00: Stadsvandring i Tensta

22 maj 2013

Häng med och stadsvandra med Stockholm läser och Stockholms stadsmuseum!

Vandringen går genom stadsdelen från forntid till nutid med inslag av arkeologi, historia, arkitektur och litteratur. Vi avslutar med kaffe i museilägenheten vid Kämpingebacken 13 där tiden stått stilla sedan 1969.

Kostnadsfritt men begränsat antal platser. Biljetter hämtas på Stockholms stadsmuseum eller Tensta bibliotek.

Onsdag 22 maj kl. 18.00. Samling vid t-baneentrén Taxingeplan, Tensta.

tensta_start

Foto: Stockholmskällan.
Lekplats i kvarteret Lillinge, Tensta 1971.

Premiär för den lättlästa “Var det bra så?”

07 maj 2013

Igår var det release för den nyutkomna lättlästa versionen av “Var det bra så?” på Tensta bibliotek. Ungdomar från Vår Teater Tensta läste upp stycken ur boken, sedan samtalade LL-förlagets Laura Mendez och Cecilia Davidsson, författare till den lättlästa utgåvan, om arbetet med att göra en lättläst version av “Var det bra så?”. Även Lena Andersson var på plats och fick ta emot många nyfikna frågor från publiken, som bland annat undrade hur det kändes att se sin egen bok i en annan version och hur man skulle göra för att bli författare.

bild

Ungdomarna från Vår Teater Tensta läste ur boken.

Kvällen var ett samarrangemang mellan LL-förlaget, Tensta bibliotek och Stockholm läser.

På vandring i Tensta

07 maj 2013

I söndags, den 5 maj, gick vi på stadsvandring i Tensta. Det var en välbesökt promenad, vi tackar alla intresserade deltagare som berikade vandringen med spännande frågor.

DN:s Lars Epstein var med och vandrade, och han har skrivit ett längre inlägg om det här. Den 22 maj är det dags för ytterligare en stadsvandring inom ramen för Stockholm läser. Gratisbiljetter finns att hämta på Stadsmuseet eller Tensta bibliotek.

vandring_1

6 maj kl. 18.00: Release för ”Var det bra så?” på lättläst svenska

02 maj 2013

Nu kommer ännu fler att kunna delta i Stockholm läser! Den lättlästa versionen av ”Var det bra så?” presenteras på Tensta bibliotek den 6 maj kl. 18. Ungdomar från Vår Teater Tensta och Hässelby kommer att läsa avsnitt ur boken och Cecilia Davidsson, som återberättat boken, samtalar med förlagschef Laura Mendez om att återberätta ”Var det bra så?” till lättläst. Även författaren Lena Andersson finns på plats.

– Det här är ett bra exempel på hur lättlästa böcker kan göra ett sammanhang tillgängligt för fler människor, ytterst är det en demokratifråga. Vi hoppas att boken ska nå alla stockholmare som har lite svårare med läsningen, säger Laura Mendez, förlagschef på LL-förlaget.

Välkommen att fira boken oss!

Evenemanget är ett samarrangemang mellan Tensta bibliotek, Stockholm läser och LL-förlaget.

bokrelease-var-det-bra-sa-i-lattlast-version-3297