Arkiv för mars, 2013

Var det bra så? i Go´kväll

22 mars 2013

svtI fredagens Go´kväll på SVT lästipsade Solja Krapu om årets Stockholm läser-bok. Se inslaget på SVT Play (11.30 min in i programmet).

Lena Andersson i Farsta

21 mars 2013

andersson_lena_smallMöt Lena Anderssoni ett samtal med Björn Linnell från bokförlaget Natur & Kultur.  Torsdag 21 mars klockan 18.30 på Farsta bibliotek.

Välkommen!

Psykologer läste

15 mars 2013

Igår läste och diskuterade pyskologerna Jenny Jägerfeld och Linn Heed Ackerfeldt årets Stockholm läser-bok “Var det bra så?” inom ramen för Psykologer läser böcker. De pratade bland annat om vilka försvarsmekanismer karaktärerna i boken använder sig av, den brutala hackordningen och hierarkin i klassrummet, om utanförskap och ensamhet samt bemötandet från vuxenvärlden i skildringen av barnen och ungdomarna i boken. Vi vill också tacka publiken som ställde många och viktiga frågor!

bild2

19 mars kl. 18.00: Läsecirkel på Skärholmens bibliotek

14 mars 2013

Välkommen att samtala om årets Stockholm läser-bok vid en engångsläsecirkel på Skärholmens bibliotek, Bredholmsgatan 4. Ingen föranmälan. Väl mött!

skarholmen

Något om förordet

12 mars 2013

omslag_h_250-px

Den nya utgåvan av “Var det bra så?”, som lanserades när boken utsågs till årets Stockholm läser-bok, presenteras med ett nyskrivet förord av Qaisar Mahmood.

Vi vill passa på att lyfta fram förordet, som är en spännande ingång till boken. Det tar upp tillhörigheter i sociala strukturer, utanförskap och tvivel: “Lena Andersson? Vad kan en Lena Andersson veta om hur det är att växa upp i utanförskap i Tensta?”. Om vem som har rätt att tala om vad. Om möjligheterna att identifiera sig med varandra oavsett yttre attribut. Det ställer också många frågor som kan fungera som ingångar till diskussioner om boken.

Idag samtalar Qaisar Mahmood och Lena Andersson om “Var det bra så?” på Kista bibliotek.

14 mars kl. 18.00: Psykologer läser “Var det bra så?”

08 mars 2013

Årets premiär för Psykologer läser böcker tar sig an Stockholm läser-boken “Var det bra så?” och samtalar om den ur ett psykologiskt perspektiv. Moderator är psykologen och författaren Jenny Jägerfeld, gäst är psykologen, psykoterapeuten och sexologen Linn Heed Ackerfeldt.

Samtalet äger rum på Biblioteket Plattan torsdagen den 14 mars kl 18-19.30.

Psykologer läser böcker sker i samarbete med Modern Psykologi och Psykologförbundet, den här gången görs det tillsammans med Stockholm läser. Evenemanget genomförs med stöd av Kulturrådet och Stockholms stad.

jenny_linn_monterad_

12 mars kl. 18.00: Samtal på Kista bibliotek

08 mars 2013

Möt Lena Andersson, författaren till årets Stockholm läser-bok, och Qaisar Mahmood, som skrivit förordet till nyutgåvan av “Var det bra så?”, i ett samtal om boken. Programmet arrangeras i sambarbete med ABF Västerort. Välkommen!

montage_lenaqaisar_

7 mars kl. 16.00: Läsecirkel på Farsta bibliotek

07 mars 2013

Välkommen att samtala om årets Stockholm läser-bok vid en engångsläsecirkel på Farsta bibliotek, Farstagången 8. Ingen föranmälan. Väl mött!

farsta_j

6 mars kl. 17.00: Läsecirkel på Sköndals bibliotek

05 mars 2013

Välkommen att samtala om årets Stockholm läser-bok vid en engångsläsecirkel på Sköndals bibliotek, Sköndalsvägen 91. Ingen föranmälan. Väl mött!

skondals-bibliotek-42

6 mars kl. 18.00: Läsecirkel på Kista bibliotek

05 mars 2013

Möt oss i ett samtal om uppväxt och identitet på södra och norra Järva. Kl. 18 på Kista bibliotek, Kista torg 7. Ingen föranmälan. Välkommen!

kista-bibliotek-och-larcenter-32