Arkiv för maj, 2011

Hejdå Stockholm läser Norrtullsligan – Rosenlarv och bubbel

27 maj 2011

hejda2Vi tar farväl av årets upplaga av Stockholm läser som har blivit en succé. Tack Elin Wägner för att du skrev en sådan rolig och bra bok!
Författarcentrum och Stockholms stadsbibliotek bjuder på bubblande dryck och tilltugg.

7 juni 2011, Författarcentrums kansli, Stenbocksgatan 3 vid Humlegården.

Kl.19: Sista tillfället för den öppna bokcirkeln.
Kl 19.40: Moa Holmqvist från förlaget Rosenlarv kommer på besök. Helena Eitrem intervjuar henne om förlagets idé, Elin Wägners föregångare och samtida, och om man blir konspirationsteoretisk av patriarkatet och den svenska litteraturkanon.

För att anmäla dig, mejla helena.eitrem@forfattarcentrum.se senast den 4 juni.

Gratis. Välkommen!

PS. Vi har redan valt en bok som Stockholm ska läsa 2012. Vilken det blir avslöjas i mitten av januari.

Kvinnokamp på 1 maj

02 maj 2011

”Idag firas 1 maj, arbetarnas dag över hela världen och då borde kvinnorna uppmärksammas lite extra. Vi borde också skänka en tanke till de starka kvinnor som inledde kampen för kvinnors rättigheter och se till att deras gärning lever och utvecklas. Jag rekommenderar alla att läsa Norrtullsligan. Elin Wägner är en riktigt cool dam som med en härligt ironisk stil är imponerande vass.” Så skriver bloggaren Enligt O och jag tror att vi är många som håller med.

Wägner på rad

02 maj 2011

stadsbiblioteket-alla-wagner2Någon klok bibliotekarie har stoppat Stockholm läser-bokmärken i alla Wägners böcker på Stadsbiblioteket. Undrar om alla hennes titlar har fått ett uppsving, eller om det bara gäller Norrtullsligan?

Juryn sammanträdde

02 maj 2011

Alla läser Elin Wägner, men vi på Författarcentrum och Stockholms stadsbibliotek  förbereder för Stockholm läser 2012. I fredags sammanträdde juryn på Stadsbiblioteket och valde en bok. Vilken avslöjas i mitten av januari 2012.

Bibliotekarien Patrik Schylström gav oss en rundtur, och vi gick bland annat upp på taket. Perspektivskifte. Man ser husen på ett helt annat sätt.

En pärla i Stockholm

02 maj 2011

Wiklands skyltfönter Välkommen på bokcirkel på tisdag den 3 maj kl 19! Vi ses på Wiklands boklåda, som annars säljer begagnad skönlitteratur och är lite för bra för att vara sann. Hur går den runt? De har bara bra böcker och ligger supermysigt vid Brända tomten i Gamla stan.

Linda Wikland, som driver boklådan, arrangerar många roliga bokcirklar, hör av dig till 0733-240922 eller linda@wiklandsboklada.se om du vill veta mer om dem.