20 februari kl. 17.30: Psykologer läser Barnens ö

Nu lägger vi årets Stockholm läser-bok läggs på terapisoffan. Författaren och psykologen Jenny Jägerfeld samtalar med psykologen Jonas Mosskin om Barnens ö ur ett psykologiskt perspektiv.

Barnens ö handlar om snart elvaåriga Reine som egentligen ska tillbringa sommaren på kollot Barnens ö, medan hans mamma arbetar i en annan stad, men som i stället bestämmer sig för att använda sin sista sommar innan puberteten för att undersöka vad livet egentligen går ut på. För att ta reda på svaren till de allra viktigaste frågorna. Vem hans farsa egentligen är. Om änglar tekniskt sätt kan flyga. Och om det existerar någon annan än han själv.

Vi får följa Reine medan han driver runt i Stockholm under en het sommar. När han får jobb på en ateljé där de textar begravningsband, när han hakar på ett ambulerande teatersällskap och när han hänger med livsfarliga raggare och träffar den änglalika Nora. Vi får följa honom genom hans upptäcktsfärd i vuxenvärlden – en värld som både lockar och avskräcker. Och vi får framför allt följa hans vindlande tankar om som spänner över det mest triviala till de stora frågorna, de om livet och döden och själva existensen.

Biblioteket Plattan, Kulturhuset, kl. 17.30. Fri entré. Välkommen!

psykologer_lacc88ser_top

Jonas Mosskin och Jenny Jägerferld

Etiketter: , ,

Svara på inlägget