Archive for augusti, 2012

Vågar vi ropa hej?

torsdag, augusti 16th, 2012

Jo, ett litet, försiktigt ”hej” kan nog vi här på Virtuella enheten stämma upp i. Efter att under ett par veckor ropat ”heja” åt våra tekniker som farit som skållade troll mellan alla bibliotek från Akalla till Östermalm är datorerna på mycket soligare humör. Allt fungerar inte helt smärtfritt än, ska genast sägas, men mycket som var stört omöjligt för ett par veckor sedan går nu som en dans.

Problemet (som du kan läsa mer om i förra blogginlägget) har i korthet varit att en uppgradering av servrarna tyvärr slog slint så det sjöng om det. Men nu går teknikerna med lättare steg, deras telefoner ringer inte konstant och deras barn börjar känna igen dem igen.

Många har varit oroliga för att förfallet på datorfronten skulle vara inledningen på en avveckling av det som på biblioteksjargong kallas ”de publika datorerna”, det vill säga datorerna ute på biblioteken som alla kan boka in sig på och använda till att skriva och skriva ut, surfa eller leta i databaser. Men så är det absolut inte. De publika datorerna är både välanvända och viktiga. Alla människor har inte en dator, men nästan alla människor behöver en dator ibland. Många människor behöver behärska datorns domäner för att bli attraktiva på arbetsmarknaden.

Internet kan sägas ha bevisat det som biblioteket hävdat i tusentals år – information ska vara tillgänglig för alla, och delas av alla. Men alla har inte, så att säga, tillgång till tillgängligheten. Därför satsar alla bibliotek på vad som kallas digital delaktighet. Då håller biblioteket (ibland tillsammans med ideella organisationer) träffar och studiecirklar i dator-hjälp, IT-hjälp, Seniornet, Digital första hjälpen och så vidare. Under kampanjveckan Get Online Week blev 340 stockholmare digitalt delaktiga genom att ta vägen ut på Internet – via biblioteket.

Naturligtvis är fungerande – till och med bra – datorer ute på alla våra bibliotek en förutsättning för denna digitala delaktighet, för allas rätt till information, nyheter och underhållning. Och dit ska vi, så fort det bara går. Teknikerna ska nu gå från att vara räddare-i-nöden till att bli stenhårda förhandlare, och jobba fram en hållbar lösning som fungerar i längden.

Sommar, sol och…sura servrar

onsdag, augusti 8th, 2012

Foto: Flickr/Ivan Gabovitch

Den som har besökt biblioteket och försökt att använda en dator på sista tiden har inte sällan blivit besviken. Datorerna har fungerat dåligt. Och inte nog med det – under sommaren har problemen blivit värre.

Hur kan det bli såhär? Jo, servrarna, som var lite kinkiga redan innan sommaren, skulle uppgraderas. Den här uppgraderingen blev, som en mycket diplomatisk bibliotekschef uttryckte det, “inte optimal” – vilket måste vara om inte årets, så i varje fall kvartalets eufemism.

För att göra en lång, eländig historia kort: servrarna gick från att vara lite trilska till att bli helt från vettet. De vägrade skriva ut. Vissa format hade de aldrig hört talas om. Biblioteksbesökare som loggat in och börjat surfa eller låna blev helt lömskt utloggade. Den som ville besöka sin bank eller skriva ut en pdf-blankett möttes av digital kallsinnighet.

Nu duggade larmsamtalen tätt från de bibliotekarier som slet i sommarvärmen (nåja) i stället för att sola (och läsa böcker). Våra tekniker fick avbryta sina semestrar, och försöka tala servrarna till rätta.

Det gick så där. Så nu har teknikerna i stället börjar ta bort uppgraderingen (den som inte var riktigt optimal) och återställa alla maskiner till det småtjuriga tillstånd de var i innan sommaren.

Men det duger ju inte i längden. Så under september och oktober ska alltsammans uppdateras på riktigt (och väldigt optimalt). Dessutom arbetar vi på att få till en helt ny lösning under 2013.

Att saker inte fungerar som de ska är inte acceptabelt. Och riktigt deprimerande är att det faktiskt inte i första hand beror på att det saknas resurser eller kunskaper. I stället är det upphandlingar och avtal som styr. Det är Stockholms stad som via sina avtal beställer vilka som ska leverera it-service åt biblioteken. Och just nu klarar varken beställaren eller leverantören sin uppgift helt optimalt.

Någon har sagt att ”det är mänskligt att fela, men för att skapa kaos behövs en dator”. Just nu jobbar vi hårt för att bekämpa detta kaos – och lika hårt för att det aldrig ska behöva uppstå igen.