Stockholm läser “Var det bra så?”?

Nu är det offentligt: 2013 års Stockholm läser-bok är Var det bra så? av Lena Andersson. Texten nedan är ur pressmeddelandet som skickades 18.05, samtidigt som stadbibliotekarie Inga Lundén offentliggjorde boken från scenen i Rotundan på Stadsbiblioteket.

PRESSMEDDELANDE DEN 21 JANUARI 2013:

Lena Anderssons Var det bra så? är utvald till 2013 års Stockholm läser-bok. Det offentliggjordes vid en ceremoni på Stadsbiblioteket Stockholm under måndagskvällen. Juryns motivering lyder: “I ett Stockholm som drar isär väljer vi att läsa, eller att läsa om, Lena Anderssons Var det bra så? En kylig påminnelse om den ofullbordade framtiden.”

Med offentliggörandet går startskottet för Stockholms största läsecirkel. Ett trettiotal programpunkter är hittills planerade: 22 läsecirklar på bibliotek runt om i Stockholm och sex övriga evenemang, däribland “Politiker läser Var det bra så?” och stadsvandringar i Tensta. Programmet presenteras på Stockholm läser-bloggen från kl 20.00 den 21/1.

Var det bra så? är Lena Anderssons debutbok från 1999. Boken ges nu ut på nytt i pocket (Natur & Kultur) med ett nyskrivet förord av Qaisar Mahmood. Nytt för i år är att Stockholm läser-boken kommer i en lättläst version på LL-förlaget i mitten av april.

omslag