Stockholm läser 2017: Årets program

Under hela året anordnas en mängd aktiviteter med anknytning till Sodomsäpplet av Bengt Martin, alltifrån bokcirklar till författarsamtal och stadsvandringar. Här nedan kan du se allt som händer. Du kan även ladda ner årets program som pdf.

EVENEMANG

Min själsfrände med Johan Hilton
Förordsförfattaren och journalisten Johan Hilton berättar om sin relation till Bengt Martins författarskap och trilogin om Joakim Mander. Samtalet leds av Harald Hultqvist.
Stadsbiblioteket
Onsdag 1 mars kl. 18

Bokcirkel inför publik
En panel av inbjudna gäster under ledning av Marie Lundström (Lundströms bokradio, P1) bokcirklar om Sodomsäpplet och bjuder in publiken att delta i samtalet.
Stockholms stadsbiblioteks aula, Odengatan 61D
Tisdag 7 mars kl. 18

Litterär after work
Varva ner med en litterär paus efter jobbet. Årets Stockholm läser-bok avhandlas i barmiljö av en inbjuden panel under ledning av författaren Anna Ahlund.
Norrport, Roslagsgatan 38
Onsdag 22 mars kl. 18

Arvet efter Sodomsäpplet
Sebastian Lönnlöv, bibliotekarie och litteraturkritiker, berättar mer om Bengt Martins författarskap, dess betydelse och HBTQ-litteraturens historia i Sverige.
Fanfaren/Farsta bibliotek
Onsdag 29 mars kl. 18

Konsten att förenkla Sodomsäpplet
Hur återberättar man en så ångestfylld och tidstypisk roman som Sodomsäpplet på lättläst svenska? Ett samtal mellan bokens återberättare Niklas Darke och Amalthea Frantz, redaktör.
Sture bibliotek
Måndag 3 april kl. 18

Panelsamtal inför publik
Tre kulturpersonligheter diskuterar Stockholm läser-boken.
Hornstulls bibliotek
Torsdag 6 april kl. 19

Temalördag
Sexualitet och könsidentitet – ungas röster.
Bredängs bibliotek
Lördag 13 maj kl. 13–16

STADSVANDRING

Sodomsäpplet och staden
En vandring som tar avstamp i Sodomsäpplet: om författaren Bengt Martin, Stockholm i mitten av 1900-talet och hur det var att växa upp som gay under en tid när homosexualitet klassades som en sjukdom. Guide: Nadja Karlsson. Kostnadsfritt men begränsat antal platser. Boka fr.o.m. 6 mars på biblioteket.se/boka eller tel. 08-508 30 900. I samarbete med Stockholms stadsmuseum.
Torsdag 6 april kl. 18
Söndag 7 maj kl. 14
Torsdag 11 maj kl. 18
Samling: Vanadislunden, korsningen Frejgatan/Döbelnsgatan.

BOKCIRKLAR

Vällingby bibliotek
Föranmälan i infodisken.
Lördag 4 mars kl. 14

Fanfaren/Farsta bibliotek
Ingen föranmälan.
Onsdag 22 mars kl. 17.30

Östermalms bibliotek
Föranmälan till margaretha.koerner@stockholm.se.
Tisdag 28 mars kl. 14

Gubbängens bibliotek
Föranmälan till karin.skoog@stockholm.se eller tel. 08-508 305 34.
Måndag 3 april kl. 18

Fruängens bibliotek
Föranmälan till fruangen.ssb@stockholm.se eller i infodisken.
Tisdag 4 april kl. 17.15

Luma bibliotek
Ingen föranmälan.
Måndag 10 april kl. 13

Stadsbiblioteket
Föranmälan till patrik.schylström@stockholm.se eller 08-508 311 72.
Tisdag 11 april kl. 18 (OBS, nytt datum)

Kista bibliotek
OBS! Lättläst bokcirkel. Föranmälan via biblioteket.se/kalender.
Onsdag 19 april kl. 18

Kista bibliotek
En del av den internationella bokcirkeln ”Kista International Book Club” med cirklar på många olika språk, inte bara svenska. Föranmälan via biblioteket.se/kalender.
Onsdag 26 april kl. 18

Sture bibliotek
Föranmälan till sture.ssb@stockholm.se eller 08-508 307 51.
Tisdag 9 maj kl. 19

ÖVRIGT

Bibliotekspodden Solen
Lyssna på Stockholms stadsbiblioteks bibliotekspodd Solen, som kommer med ett nytt avsnitt ungefär en gång i månaden. Under 2017 kommer ett avsnitt att ägnas åt årets Stockholm läser-bok. Lyssna på biblioteket.se eller på Itunes.

Fler program tillkommer, bland annat kring den lättlästa boken. Håll utkik här på bloggen och på biblioteket.se/kalender.

Etiketter: , , , , ,

En kommentar till “Stockholm läser 2017: Årets program”

1. […] 2017 års Stockholm läser-bok är ”Sodomsäpplet”, Bengt Martins moderna klassiker från 1968. Glädjande nog kommer den även i lättläst! Jag kommer att föreläsa på Farsta bibliotek den 29 mars om arvet efter ”Sodomsäpplet”. Det ordnas också en massa annat bra utifrån boken. Läs hela programmet här […]