Stockholm läser 2016- vårens program

Under våren anordnas ett flertal bokcirklar och scenprogram med anknytning till Det hemliga namnet av Inger Edelfeldt. Nedan ser du vilka aktiviteter du har at välja mellan. Du kan också ladda ner programfoldern som pdf.

BOKCIRKLAR

Östermalms bibliotek
Föranmälan till margaretha.koerner@stockholm.se eller 08-508 307 34. Obs! Bokcirkel för talboksläsare. En talbok är en inläst bok till hjälp för personer med läshinder.
Onsdag 24 februari kl. 11

Fanfaren/Farsta bibliotek
Ingen föranmälan.
Torsdag 25 februari 16.00

Vällingby bibliotek
Förhandsanmälan via biblioteket.se
Lördag 5 mars kl.14

Stadsbiblioteket
Föranmälan till gustav.nygren@stockholm.se
Måndag 14 mars kl. 18

Östermalms bibliotek
Föranmälan till margaretha.koerner@stockholm.se eller 08-508 307 34
Tisdag 15 mars kl. 14

Tranströmerbiblioteket, Medborgarplatsen
Föranmälan till gustav.nygren@stockholm.se
Tisdag 15 mars kl. 18

Sture bibliotek
Föranmälan till sture.ssb@stockholm.se eller 08-508 307 51.
Torsdag 31 mars kl. 19

Kista bibliotek
Ingen föranmälan.
Onsdag 13 april kl.15

Fruängens bibliotek
Föranmälan till fruangen.ssb@stockholm.se
Tisdag 26 april kl.17.15

Alviks bibliotek
Föranmälan till laila.sjobacka@stockholm.se eller 08-508 306 41 senast 22 april.
Onsdag 27 april kl. 16

Telefonplans bibliotek
Föranmälan till telefonplan.ssb@stockholm.se
Torsdag 12 maj kl 17

EVENEMANG

Min själsfrände med Inger Edelfeldt
Att få upptäcka sig själv – Kahlil Gibrans ”Om Barn” och andra texter. Inger Edelfeldt berättar om sina inspirationskällor och litterära själsfränder. Samtalet leds av Harald Hultqvist.
Stadsbiblioteket
Onsdag 24 februari kl. 18

Författarkväll med Inger Edelfeldt
Författaren till årets Stockholm läser-bok kommer till Fanfaren för att berätta om sitt författarskap och om vad Det hemliga namnet har betytt för henne.
Fanfaren/Farsta bibliotek
Onsdag 2 mars kl. 18

Bokcirkel inför publik
En spännande panel av inbjudna gäster bokcirklar om Det hemliga namnet och bjuder in publiken att delta i samtalet. Medverkar gör bland andra: Marie Lundström (Lundströms bokradio, P1).
Galleri Hera, Hornsgatan 36
Onsdag 9 mars kl. 18

Litterär after work
Varva ner efter jobbet med en litterär paus. Årets Stockholm läser-författare avhandlas i barmiljö av en inbjuden panel. Vilka panelgästerna är meddelas senare.
Magnolia, Blecktornsgränd 9
Onsdag 30 mars kl. 17.30

Stadsvandring
Det hemliga namnet – Staden, konsten och resan

En stadsvandring över Mariaberget kring Inger Edelfeldts bok – med historia, arkitektur och några hemliga namn. Kostnadsfritt men begränsat antal platser. Biljetter hämtas på Stadsbiblioteket, Sveavägen 73, fr.o.m. 21 mars resp. 20 april. Stadsvandringarna görs i samarbete med Stockholms stadsmuseum.
Söndag 17 april kl. 13
Onsdag 11maj kl. 18

Samling: Södermalmstorg 4, utanför Konsthantverkarna.

Etiketter: