Stadsvandring: Sodomsäpplet och staden

Nu har vi äntligen släppt platserna till årets stadsvandring! Vandringen genomförs tre gånger under våren och görs i samarbete med Stockholms stadsmuseum. Den är kostnadsfri, men antalet platser är begränsat. Klicka på ett av datumen nedan för att boka din plats!

Torsdag 6 april kl. 18

Söndag 7 maj kl. 14

Torsdag 11 maj kl. 18

SSMDIA013338S

Foto: Ingemar Gram 1961. Bilden hämtad från Stockholmskällan.

Om vandringen

Gå en vandring som tar avstamp i 2017 års Stockholm läser-bok: ”Sodomsäpplet” av Bengt Martin. Boken handlar om Joakim och om hur det är för en ung person att växa upp i ett utanförskap och att leva ett dubbelliv, fullt av lögner.

Vandringen handlar även om författaren Bengt Martin, staden Stockholm i mitten av 1900-talet och hur det var att växa upp som homosexuell under en tid när homosexualitet klassades som en sjukdom.

Guide: Nadja Karlsson. I samarbete med Stockholms stadsmuseum.

Samling: Vanadislunden, korsningen Frejgatan/Döbelnsgatan.

Kostnadsfritt men begränsat antal platser. Boka plats ovan eller genom att ringa bibliotekets kundtjänst på tel. 08-508 30 900. Du behöver ingen biljett, ditt namn gäller som bokningsbekräftelse.

Längd: ca 2 km

Tid: ca 1.30–1.45