“…och hos människodjuret vaknar brunsten”

images“Solen eklärerar Strömmens skummande vågor under Norrbro, och vid kajerna riggas ångbåtarna upp, nymålade i havgrönt och scharlakansröd cinnober. Människorna som blivit slöa i vintermörkret kvicknar till i solen och hos människodjuret vaknar brunsten. Ve de svaga när urvalet skall ske, när kärleken ger fritt lopp åt otyglade drifter!”

Med raderna ovan, inte helt otippat ur En dåres försvarstal, beskriver August Strindberg hur våren kommer till Stockholm.
Vårens Stockholm läser-program börjar ta allt fastare form.  Några datum att anteckna:
Torsdag 9 februari kl 18.00: öppen bokcirkel på Författarcentrum, Stenbocksgatan 3
Tisdag 28 februari kl 15.00: öppet bokcirkel på Kungsholmes bibliotek, St. Eriksgatan 33
Torsdag 8 mars kl 18.00: Feminister läser En dåres försvarstal – paneldebatt på Stockholms stadsbibliotek
Tisdag 17 april kl 17.30: I en dåres fotspår – stadsvandring under ledning av Strindbergsexperten Anita Persson. Samlingsplats meddelas längre fram.
… och mer blir det!

Etiketter: ,

En kommentar till ““…och hos människodjuret vaknar brunsten””

1. Och för er som inte är så mobila – eller av någon annan anledning inte kan komma på våra program, t ex för att ni inte är i Stockholm mer än i hjärtat! – finns virtuella läsecirklar på bokcirklar.se! Den första diskussionen kring boken hålls torsdag den 23 februari kl 20.00. Du går in och registrerar dig på rutan “Bli medlem”