Gale Science in Context

Här kan du söka information om naturvetenskapliga ämnen som kemi, matematik, teknik, biologi, geologi, fysik och medicin. Du hittar också artiklar om vetenskapsmän. På engelska.

Under fliken ”Resources” kan du få en del söktips. Trunkering med stjärna * fungerar. Sökträffarna syns som rödmarkerade ord i fulltextartikeln.

Sök i databasen hemifrån eller från biblioteket

Uppgift

 1. En låntagare har hört talas om en intressant artikel om kvantmekanik som publicerats i New Scientist under år 2010. Hon vill se alla artiklar som berör kvantmekanik i New Scientist under detta år.

4 kommentarer till Gale Science in Context

 1. Gunilla Österbäck skriver:

  Vi sitter här och klurar på uppgiften. Vi har fått fram en lista på alla tidskrifter som innehåller artiklar om ämnet kvantmekanik men går det att filtrera på enbart New Scientist och 2010?
  Gunilla & Carolinn (Östermalm)

  • Hanna skriver:

   Man kan lösa uppgiften på lite olika sätt. Om ni har fått upp en lista med alla tidskrifter borde ni kunna välja enbart New Scientist och sedan sortera träffarna efter datum för att på det sättet se vilka som kom ut under 2010. För att få en lista som bara innehåller träffar från 2010 verkar man behöva gå via Advanced search.

 2. liv fridell-holmsten skriver:

  Jag fick 16 träffar, kan det stämma?
  använde publication title för new scientist och quantum mechanics för subject och ställde in datum i advanced search.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>