EBSCOhost Web

En databasvärd som erbjuder fyra olika databaser med fulltext eller referenser till tidskriftsartiklar inom olika ämnesområden. Alla är på engelska.

MasterFILE Premier  är specialiserad för folkbibliotek och innehåller artiklar i allmänna ämnen. Här finns fulltextartiklar från över 1700 tidskrifter, referenser till ännu fler och en del bildmaterial.

Library, Information Science & Technology Abstracts innehåller referenser till cirka 600 tidskrifter inom biblioteks- och informationsvetenskap.

Teacher Reference Center innehåller referenser till cirka 280 tidskrifter inom pedagogik och undervisning.

GreenFILE innehåller artiklar i fulltext och referat från över 384 000 publikationer inom klimat- och miljöfrågor. Databasen har över 4 700 Open Access artiklar.

Ebsco har på sin hemsida samlat ett antal specialiserade instruktionsfilmer på engelska. De visar till exempel hur enkel och avancerad sökning fungerar. Fler instruktioner om hur en sökning kan förbättras finns på Ebscos hjälp-sida. Där finns också information om att skicka artiklar via e-post, skapa bevakningar på sökningar och skriva ut.

EBSCOhost finns i ett mobilt gränssnitt. Det finns dessutom en app för iPhone för sökning i EBSCOhost. För mer information, se:
EBSCOhost i iPhone

Till databaserna från bibliotekets datorer

Till databaserna från annan dator

Till databaserna i mobilen

Uppgift

 1. En låntagare ska skriva ett arbete om adhd bland flickor och kvinnor. Vilka artiklar i fulltext från Masterfile Premier tipsar du låntagaren om? Kan du maila intressanta artiklar till låntagaren?

Fler övningsuppgifter finns på sidan GreenFile.

8 kommentarer till EBSCOhost Web

 1. Katarina skriver:

  Det går inte att se tutorialfilmerna på min och Marias arbetsdatorer för vi har inte Flash player 10 och vi får inte ladda ner dem själva. Kanske gäller alla?

 2. Hanna skriver:

  Tråkigt. Alla Volvo-datorer ska ha flash, så det ska fungera på alla. Men vi har råkat ut för samma problem på ett par datorer. Det löstes genom att ringa Volvo och be att få Flash ominstallerat. Testa det!

 3. Mikael Engström skriver:

  På EBSCO-sidan står det nu att det finns en app för Android-telefoner också. Jag hittade den i Market, men ni får testa själva för jag har en iPhone :-) . Micke E

 4. karin kihlstenius skriver:

  ringer volvo-IT en annan dag. browsern tillåter java, men behöver nog få en nyare version av flash. Har liksom inte tid att trassla med detta just nu.

 5. karin kihlstenius skriver:

  aha, man kan se på film i explorer men söka i db från firefox. Alltså… man har båda läsarna öppna och switchar lätt och elegant.

 6. 83Johnathan skriver:

  Hello blogger, i must say you have very interesting articles
  here. Your website should go viral. You need initial traffic only.
  How to get it? Search for; Mertiso’s tips
  go viral

 7. FirstTrista skriver:

  I see you don’t monetize your page, don’t waste your traffic, you can earn additional cash every month
  because you’ve got hi quality content. If you want to know how to make extra bucks, search for:
  Boorfe’s tips best adsense alternative

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>