Artikelsök

Innehåller referenser till svenska artiklar från dagstidningar, tidskrifter och årsböcker. En del artiklar finns att läsa direkt i fulltext. Det som indexeras är analyser, debatter, större reportage, intervjuer, artikelserier, forskningsresultat, konsumentupplysning, samt recensioner av konst, litteratur, film, musik, teater och visst elektroniskt material. Referenserna omfattar artiklar från och med 1979. Fram till 1997 indexerades också innehållet i årsböcker. På svenska.

Trunkering är möjlig med * i början, slut och inne i ord, exempelvis colo*r. Maskeringar görs med ? och ersätter ett tecken, exempelvis ström??ist för både strömqvist och strömkvist. Automatisk OCH-funktion.

På webbit finns instruktionsfilmer till Artikelsök.

Till databasen från bibliotekets datorer

Till databasen från annan dator

Uppgift

 1. En låntagare är intresserad av att köpa en läsplatta och vill hitta tester. Vilka artiklar rekommenderar du som låntagaren kan nå på plats? Kom ihåg att flera fulltextartiklar kan finnas i Mediearkivet.

4 kommentarer till Artikelsök

 1. karin kihlstenius skriver:

  nä nu!!! inte heller här funkar denna film. Vad är felet?

 2. karin kihlstenius skriver:

  artikelsök annars enkel att använda.

 3. Anna Sjögren skriver:

  Funkar inte nu heller, instruktionsfilmen.

  • Hanna skriver:

   Volvodatorn jag använder fungerar den på – har du testat med någon annan webbläsare och att ringa volvo? Är det flash som ska installeras?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>