Novelist

Novelist liknar databasen Alex och kan användas på samma sätt.
Sök romaner efter ämne och hitta liknande titlar med mera. Med recensioner, bokreferat och författarinformation. På engelska.

Till databasen från bibliotekets datorer

Till databasen från annan dator

Nedan finns en film om hur man kan hitta utomnordiska böcker med hjälp av Novelist samt de fria databaserna Whichbook, LibraryThing och Macondo.

Filmen är hämtad från webbit.se.

Uppgifter

 1. En låntagare har hört talas om en bok som handlar om någon som äter upp en bil. Det ska vara en bok för vuxna. Kan du hitta en sådan bok?
 2. Klicka på titeln. Kan du utifrån denna titel tipsa låntagaren om några liknande böcker? (Tips: Ta hjälp av de två rutorna till höger på sidan.)

7 kommentarer till Novelist

 1. maria skriver:

  det här tyckte jag var knepigt! jag sökte på ”eating car” i sökrutan men vet inte om jag faktiskt fick fram nåt som handlade om det… sen när jag begränsade till vuxen målgrupp, så tyckte jag ändå att det dök upp barnböcker. hur gjorde ni andra?

  • Hanna skriver:

   Jag gjorde samma sökning som du och det funkade! Kanske ser du inte den korta beskrivningen av böckernas innehåll? Ovanför träfflistan står det View och en rullgardinsmeny där man kan välja hur mycket information som ska visas i träfflistan. Sätt den på Detailed så syns en kort beskrivning av boken och om den handlar om att någon ska äta en bil!

 2. Katarina Lundmark skriver:

  JAg sökte med eat* car och fick samma svar på båda sökningarna. Jag undrar vad poängen med frågan var? Vad var det man skulle upptäcka om novelist?

 3. karin kihlstenius skriver:

  är förhindrad av sys admin att installera senaste version av flash player.

  • Hanna skriver:

   Är det problem med flashspelaren måste man ringa Volvo för att be dem installera om Flash. Har du testat med någon annan webbläsare?

 4. karin kihlstenius skriver:

  inte kunde jag se filmen heller, Unknown error occurred. Jaha, näha, nu när jag grävt fram hörlurarna och gjort mej verkligen redo för att se detta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>