Bränna talbok till CD

Så här gör du för att ladda ned en ISO-fil från Legimus och bränna en skiva med talboken i DAISY-format till en Volvo-dator.

Det finns instruktioner på Legimus.se om hur du ska göra för att ladda ner en talbok och här gör vi en sammanfattning.

Ladda ner och bränn en talbok

  1. Logga in på Legimus och sök reda på en talbok i katalogen.
  2. Välj den talbok du vill ladda ner genom att klicka på omslagsbilden eller titeln.
  3. Välj alternativet Bränn boken på CD under För PC med Bokhämtaren och klicka på Hämta. (Vill du bränna flera talböcker samtidigt välj istället Lägg till i nedladdningslistan.)
  4. Dubbelklicka på ISO-filen när den är nedladdad och CD-brännaren öppnas automatiskt.
  5. Stoppa i en tom CD-romskiva i datorn. Då öppnas en ruta där man väljer knappen ”bränn” och filen öppnas i programmet. Sedan är det bara att vänta en liten stund.

Bränna talbok till CD

En bok – flera CD-skivor

En DAISY-skiva rymmer upp till 50 timmars inläsning, men en del böcker är längre än 50 timmar och kan behöva både två och tre skivor. Det står i så fall i sökträffen. Det är fortfarande bara en ISO-fil som laddas ner, men under bränningen behövs fler skivor.

Viktigt att veta när du lyssnar! Innan du byter skiva måste du lyssna till slutet där du blir uppmanad att byta skiva, annars går det inte att lyssna på nästa skiva. När det är mer än en CD-skiva i talboken läses bokens titel och författare upp i början av varje skiva. I slutet av skivan får du information om att boken fortsätter på en annan skiva.

En kommentar till Bränna talbok till CD

  1. Pingback: Uppdateringar på bloggen |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>