WebbIT

WebbIT drivs av ILS, Informations- och Lånecentraler i Samverkan, och samlar fortbildningsresurser om internet, social kompetens, källkritik och ny utveckling.

Här erbjuds olika typer av självstudiematerial, presenterat som text, ljud eller film. Man söker i en traditionell sökruta, placerad högst upp till höger, eller genom kategorier eller taggmoln, alltså ämnesord. En trevlig funktion finns strax under sökrutan, där man kan söka sidor under rubrikerna ”Nytt”, ”Populärt” och ”Slumpvis”. Användbart när man inte är helt säker på vad man letar efter, eller bara är nyfiken.

WebbIT är fokuserat på självstudier, och det kan därför vara en bra sida att besöka framöver, för att hålla kunskaper från Mediesprånget aktiva efter projektets slut.

Uppgifter

 1. Titta på instruktionsfilmen ”QR-koder”. Var det en fullgod förklaring av vad QR är för något? Om du inte redan har gjort det kan du ladda ner en QR-läsare, till exempel Mopper som nämns på WebbIT, och prova att skanna en eller flera koder.
 2. Titta på filmen ”Sant eller falsk på Internet” om Källkritik. Gå vidare till webbsidan Faktoider och ta reda på om vikingarna verkligen hade horn på hjälmarna.

5 kommentarer till WebbIT

 1. Mikael Engstrom skriver:

  WebbIT har just nu en enkät som de flesta av oss nog fått i brevlådan idag. Ta tillfället i akt och fyll iden om ni hinner. Svar senast 29/2 till:
  http://www.surveymonkey.com/s/BSJRPF8.

 2. Mikaela Lindh skriver:

  Mopper fungerade inte så bra för mig, i-nigma var bättre.

 3. Camilla Wisaeus skriver:

  Jag använder Ipad och många QR-läsare bl.a. Mopper är avsedda för smartphones. Fann Qrafter en app som funkar för Ipad, så nu kan jag skanna QR-koder.

 4. Maria Afzelius skriver:

  Jag hittar inte filmen om QR-koder, men jag får leta lite noggrannare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>