Mediejukeboxen

I Mediejukeboxen finns ljudböcker, filmer, spel, e-böcker och språkkurser i digital form som man kan ladda ner till ett USB-minne, en mobiltelefon, en mp3-spelare eller annan bärbar lagringsenhet. Ska man ladda ner till en mobiltelefon eller mp3-spelare behöver man en sladd med USB-kontakt. Man behöver inte ange lånekortsnumret för att ladda ner medier från Mediejukeboxen. Låntagaren får istället godkänna ett avtal på skärmen när de laddar ner där de förbinder sig att inte sprida filerna vidare och att radera filerna när lånetiden är slut. Samma lånetid som vid vanliga lån gäller och filerna är vattenmärkta för att kunna spåras vid olaglig spridning.

På vissa mp3-spelare och mobiltelefoner syns inte det man har laddat ner med en gång, utan man kan behöva koppla mp3-spelaren/mobiltelefonen till en dator för att flytta över filerna som man laddat ner. Detta gäller till exempel om man har en iPod/iPhone/iPad. På Mediejukeboxens webbplats under Frågor och svar finns mer information om hur man gör för att hitta filerna i några olika spelare.

På Stockholms stadsbibliotek finns Mediejukeboxen i Asplundhuset, Bredäng, Högdalen, Kulturhuset, Medborgarplatsen, Farsta och Sture bibliotek.

Uppgift

 1. Ladda ner en ljudbok, språkkurs, spel eller film till ett USB-minne eller en mobil och provlyssna/provtitta på det du laddat ner. (Uppgift 1 gör bara ni som har tillgång till en Mediejukebox.)

Läs mer

Mediejukeboxens webbplats: http://www.mediejukeboxen.se/

7 kommentarer till Mediejukeboxen

 1. Liselotte Wijkmark skriver:

  Nu har jag laddat ned cykeltjuven. En rolig hemläxa…

 2. maria skriver:

  Skulle vilja tanka över filer från Mediejukeboxen till min iPhone (alltså inte använda den strömmande webbplatsen). Jukeboxen kan dock inte hitta min iPhone när jag kopplar i den – hur gör jag den synlig? Måste ju kunna funka som lagringsenhet likväl som andra spelare…?

  • Kristofer skriver:

   Hej Maria!
   Jo Apple har låst sina produkter så att det bara går att lägga över filer via iTunes till dem. Så det du behöver är att lägga filerna på ett USB-minne från Mediejukeboxen. Sen så lägger du in filerna i iTunes i din dator där du kan lägga in dem i din iPhone.

   • maria skriver:

    Ja jag anade att Apple skulle göra det hela litelite krångligare ;-) Synd att samma utbud inte finns på Mediejukeboxens webbplats för iPhone. Tack för hjälpen Kristofer!

 3. liv fridell-holmsten skriver:

  Hej!
  Jag har tillsammans med en kollega försökt lyssna på en strömmande e-bok i en i-phone via mediejukeboxens hemsida men det har tyvärr inte funkat. Uppkopplingen fungerade bra men i sista steget när vi skulle lyssna på boken så kunde inte ”åtgärden utföras”. Någon som har något tips för att fixa detta?
  vänlig hälsning,
  Liv Fridell-Holmsten

  • Hanna skriver:

   Iphone-tjänsten är fortfarande en beta-version och inget vi betalar för i dagsläget, så därför kan funktionalieten variera. Någon annan som hittat en lösning, när jag testar fungerar det?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>