Bibliotek.se

Bibliotek.se är en samsökningstjänst där du kan söka efter information från nästan alla landets bibliotek samtidigt. Data hämtas från två grunddatabaser: LIBRIS och BURK.  LIBRIS innehåller mer än fem miljoner referenser, främst till de svenska forsknings- och specialbibliotekens samlingar. BURK innehåller drygt två miljoner referenser huvudsakligen till de svenska folkbibliotekens samlingar.

Det enkla sökförmuläret på startsidan brukar räcka för att göra sökningar och redan här finns möjligheten att begränsa sökningen till ett visst format. När det gäller information om tillgänglighet ser det lite olika ut: forskningsbiblioteken har en länk från träfflistan direkt till beståndsposten men för att få besked om ett folkbiblioteks titlar måste du söka vidare i respektive katalog.

Ett problem med bibliotek.se är dock att det ofta är dålig kontakt med antingen den ena eller den andra databasen.  Man har diskuterat att lägga ned bibliotek.se och tjänsten ska utvärderas till sommaren 2013.

Uppgift

  1. Hur många bibliotek i Göteborg lånar ut boken Riktiga leksaker av Alva Myrdal?

2 kommentarer till Bibliotek.se

  1. Lisabet Waljanson skriver:

    Hittade bara ett bibliotek.

  2. Maria Bylund skriver:

    Har aldrig gilla Bibliotek.se, så jag hoppas att samordningen mellan folkbiblioteken och Libris kommer till stånd snart! Tänk vad smidigt med en nationell samkatalog för alla typer av bibliotek. Användarvänligt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>