Bibliotek i Stockholms län

Regionbibliotek Stockholm har en gemensam söksida, Bibliotek i Stockholms län. Grundinställningen är att söka i alla kommunbiblioteks kataloger men det går även att lägga till länets forsknings- och specialbibliotek i sökningarna. Du ser direkt om boken finns inne på hyllan eller är utlånad på respektive bibliotek.

Regionbiblioteket har även en sökbar karta, http://www.bibliotekistockholmslan.se/ över länets bibliotek. Bäst fungerar den på en mobiltelefon med GPS-funktion eftersom man då kan söka på bibliotek nära den plats man befinner sig på. På en vanlig dator kan man antingen söka i fritext eller gå direkt till kartan och använda zoomningsfunktionen.

Bibliotek i Stockholms län

Bibliotek i Stockholms län

 

 

 

Uppgifter

 1. Sök upp vilka bibliotek i länet som har boken Sveriges geologi från urtid till nutid av Maurits Lindström. Låntagaren vill helst åka till något bibliotek längs blå linjen eller pendeltåget norrut. Finns boken inne på hyllan på något av dessa bibliotek?
 2. Vilket / vilka bibliotek mer än SSBs eget stadsdelsbibliotek ligger i Gamla stan?
 3. Utforska Regionbibliotekets nya webbplats och vad du kan hitta där mer än Ab katalogsök och kartsökningen! www.regionbiblioteket.se

Gå vidare till Bibliotek.se.

11 kommentarer till Bibliotek i Stockholms län

 1. Junko Söderman skriver:

  För att göra uppgift 2 gick jag till http://www.bibliotekistockholmslan.se och valde ”visa bibliotek nära mig”. Då fick jag till svar att ”Din webbläsare stödjer tyvärr inte ”hitta nära mig”-funktionen”, Det är annars inte helt lätt att zooma in Gamla Stan…….

  • Hanna skriver:

   Nej, funktionen ”Visa bibliotek nära mig” fungerar inte i alla webbläsare och är kanske främst till för mobiltelefoner som har GPS. Men man kan t.ex. dubbelklicka på kartan för att zooma in, då blir det ganska enkelt att få fram Gamla Stan.

 2. Lisabet Waljanson skriver:

  Ab katalogsök är lätt att använda. Men ”visa bibliotek” var svårare. På regionbiblioteket låg länken till SSB:s gamla Opac kvar.

 3. Margareta skriver:

  Jag får inte kartfunktionen ”visa bibliotek nära mig” att fungera på telefon. Jag har försökt på både på mobilsidan och på den fullständiga sidan.

  • Hanna Westoo skriver:

   Tillåter du platstjänster på telefonen? Man måste godkänna att en tjänst får använda telefonens GPS för att lokalisera var du befinner dig.

   • Margareta skriver:

    GPS på min telefon har hela tiden fungerat för andra sidor, men jag fick det inte att fungera här. Men idag var allt OK! Kanske något tillfälligt fel förra gången jag försökte.

 4. Erik Björkman skriver:

  Synd att inte alla kommuner i länet finns med. Täby finns t.ex. inte!

  • Erik Björkman skriver:

   Mailade Karin Sundström på reg.sthlm och fick mycket snabbt som svar att det beror på att: ”Täbys opac ligger innanför kommunens brandvägg”. Därför får man söka separat i den i dagsläget.

 5. Liv Fridell-Holmsten skriver:

  Hej!
  intressant med kartfunktionen! men i gamla stan saknar jag riksdagsbiblioteket (adress storkyrkogränd 7a), men jag såg att svenska akademins bibliotek fanns markerat.
  /Liv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>