Opac

Opac (online public access catalogue) är vår gamla webbaserade katalog där man når funktioner som inte finns i det nya gränssnittet. På sikt kommer den att ersättas av biblioteket.se. Bland annat hittar du här:

Mina sidor – låna om m.m där du kan sortera dina lån efter hylla, utlåningsdatum och förfallodatum, m.m.

Lista på tidskrifter i bokstavsordning hos Tidnings- och tidskriftsbiblioteket vid Odenplan och detaljerad beståndsinformation. Tyvärr går sidan inte att länka till men du hittar den så här:

 1. Gå till opac
 2. Välj litteraturlistor i vänstermenyn
 3. Välj tidskrifter i första drop-downmenyn
 4. Välj tidskrifter A-Ö långt ner i nästa drop-downmenyn
 5. Tryck på visa-knappen och listan visas

6 kommentarer till Opac

 1. Eva Eriksson skriver:

  Jag undrar om det är rätt länk som ligger till tidskriftslistan, jag har prövat flera gånger och väntat läänge, men det kommer ingen lista?

 2. Margareta Gunnarsson skriver:

  Här i OPAC finns också Internationella bibliotekets nyförvärvslistor. Välj Litteraturlistor, Nyhetslistor, skrolla ner till önskat språk, markera den raden och klicka Visa. Tidigare år finns längre ner i listan.
  Det finns inte listor över alla våra språk, men över de mest efterfrågade. Jag hoppas att den här möjligheten att göra nyförvärvslistor kommer att finnas kvar när OPAC:en försvinner!

 3. Maria Bylund skriver:

  Kommer tidskrifts- och tidningslistan att föras över till nya webben? Den är himla enkel och smidig att använda.

 4. Elisabet Fornell skriver:

  Kruxet är ett den är en sparad sökning i opac som inte bara går att föra över rakt av eftersom det är en ny sökmotor vi använder på nya webben. Men önskemålet är tydligt från flera håll, och det finns absolut med i vår backlog.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>