Introduktion

Stockholms stadsbibliotek har idag flera olika webbplatser (förutom de bloggar vi driver på annat ställe):

Biblioteket.se

Vår huvudwebb är den så kallade biblioteket.se, eftersom den har adressen http://biblioteket.se. Sidan lanserades 15 december 2011 och har samma sökfunktion som den tidigare lanserade mobilwebben. Gå vidare.

Mobilwebben

Adressen till den mobila versionen av bibliotekets webb är m.biblioteket.se. Mobilwebben släpptes i april 2011. Det är en vanlig webbsida, inte en applikation/app som man laddar ner, vilket betyder att man kan läsa den i många olika apparater: både nya och gamla mobiltelefoner, surfplattor, vanlig dator etc. Bara man har en webbläsare så kan man använda mobilwebben. Gå vidare.

Opac

Opac är Book-its webbgränssnitt, den kommer att finnas kvar åtminstone tills nuvarande biblioteket.se försvinner. Planen är att den också ska försvinna då. Tänk på att allt material inte finns med i opac, bland annat är SSB:s egendigitaliserade e-böcker inte med. Gå vidare.

Internationella biblioteket

Internationella biblioteket har också en egen webbplats, med lite egen specialfunktionalitet när det gäller språk och språkhantering. Gå vidare.

 

En kommentar till Introduktion

  1. Bra tydlig genomgång. Mobilwebben bra eftersom jag inte har tillgång till egen mobil.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>