Introduktion

Information och instruktioner till ett urval av våra faktadatabaser finns i underliggande sidor.

Du hittar information om faktadatabaserna på biblioteket.se. Man kommer åt alla databaser via OPAC. Flera av databaserna går också att söka i hemifrån om man loggar in med sitt bibliotekskort.

Tänk på att! Du behöver göra inställning i proxyn på webbläsaren för att komma in i en databas utan att ha lösenord. Det kan du enbart göra i Firefox sedan vi fick ny datormiljö. Använder du Explorer kommer du in i vissa databaser som tillhör Utbildningsförvaltningen. Det gör att användningsstatistiken blir fel. Du hittar information på intranätet om hur du ska nå databaserna från din personaldator.

Gå vidare till

 

7 kommentarer till Introduktion

 1. Gunvor Strandberg skriver:

  Här finns mer information än jag riktigt tänkt på.

 2. maria skriver:

  Hej!
  För min egen del kommer jag in i alla databaser då jag har rätt inställningar i Mozilla. En kollega däremot, som också gjort inställningarna, kommer in i de flesta databaserna men inte i tex Novelist och Gale Biography. Någon som har någon idé om varför?

  • Hanna skriver:

   Har inte hört om andra som haft samma problem. Båda kan man ju även nå hemifrån – fungerar hemifrånlänken till Novelist?
   Om de övriga databaserna fungerar borde det vara ett tillfälligt problem.

 3. maria skriver:

  vi gjorde om alla inställningar, och nu fungerar det bra igen! det konstiga var ju just det att vissa funkade, andra inte… nåja slutet gott :)

 4. Merja Höijer skriver:

  Databaser online information leder ingenvart. Det går inte att ställa in datorer via anvisningarna Anslutningsinställningar. Var vänlig skrev instruktioner som fungerar i verkligheten. Vi är flera som har samma problem.

  • Hanna Westoo skriver:

   Använder du webbläsaren Firefox för att ändra proxyinställningarna? Det fungerar inte i Explorer. Eller är problemet ett annat?

 5. Hanna Westoo skriver:

  Älska är kanske att ta i, men gillar du dem åtminstone – internets panelhönor databaserna? Läs Jenny Lindhs krönika om du inte gjort det! http://www.dn.se/dnbok/dnbok-hem/hur-fungerar-alla-databaser

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>