Appen Legimus och Samsung Galaxy Tab 10.1

Jag vet att många av er har haft problem med att använda talboksappen Legimus på bibliotekens Galaxy Tabs. Efter att ha haft kontakt med MTM har jag nu hittat en lösning.

För att kunna installera appen så måste plattan vara uppdaterad med senaste versionen av Android. Detta gör du genom att gå till ”Inställningar – Om enheten – Programvaruuppdatering”. Om det kommer fram en inloggning till ett Samsung konto – logga in med Mediesprångets Google konto (står på baksidan av plattan). Välj sedan ”Uppdatera”. Om det inte fungerar testa att göra en återställning av plattan under ”Inställningar – Säkerhetskopiera och återställ” och kör uppdateringen efteråt.

När plattan är uppdaterad så kan du ladda ner Legimus från Google Play. Gå sedan in i ”Mina filer – Downloads” och rensa bort alla filer där (andra mp3-filer kan tydligen störa Legimus, en bugg som kommer att åtgärdas senare av MTM)

Starta om plattan öppna webbläsaren gå in på Biblioteket.se och ladda ner en talbok i formatet ZIP.

Öppna Legimus och talboken skall finnas under ”Egna filer”. Om den inte syns där testa och tryck på bakåt-knappen. Legimus laddas då om och talboken skall synas.

Obs! Lästräningsböcker med två hastigheter fungerar inte än. Så de kommer inte att synas.

Det här inlägget postades i Digitala talböcker, Teknik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *