Tips på barnappar till iPad/iPhone

Det händer mycket inom app-utveckling till mobiltelefoner och surfplattor och det har kommit många nya appar sen vi startade Mediesprångets blogg förra hösten. Här kommer därför några fler tips på barnappar till iPad och iPhone. 

 

Lära sig klockan

Bokstäver och stavning

Siffror och räkna

Lek och spel

Tidningen Barn i stan som finns på alla bibliotek finns även som en gratis app.

Har du själv ett tips på någon bra barnapp? Lämna gärna en kommentar isåfall!

Det här inlägget postades i Teknik. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Tips på barnappar till iPad/iPhone

 1. Anna Lindqvist skriver:

  Jag vill gärna tipsa om att Rabén & Sjögren kommit upp med fler barnboksappar under vintern, bla flera av Lena Anderssons bilderböcker och ytterligare några Halvan-böcker. En annan appmakare att hålla ögonen på är Filimundus, http://www.filimundus.se, som bla gjort Pettson-appen som Karin tipsar om. De släpper nya små spelappar hela tiden med Mamma Mu och andra Sven Nordqvist-figurer och Pippi. De har även släppt flera av Ulf Löfgrens pekböcker som interaktiva appar med ljudeffekter.

 2. Lotta Berg skriver:

  Min man laddade ner en jättebra app för 6-7 åringar som vill träna på stavning: Djurkorsord. Det var massor av korsord och varierande svårighet. Nu får tyvärr inte vi ha paddan eftersom den är upptagen av barnen (5 och 8 år)… men det är smällar man får ta :) Fanns även som gratis app men då får man bara 8 korsord. Annars kostar den 15kr tror jag.

  • Hanna Westoo skriver:

   Roligt! En annan bra app som handlar om ord och bokstäver är Rumble (än så länge till iphone), som vår informatör Birgitta Widlund tipsade mig om häromdagen. Beroendeframkallande! Finns i gratis- och betalversion.

 3. Christian skriver:

  Hej!

  Det här .är en bra app för blivande föräldrar. Det är fokus på den utveckling som blivande mamman går igenom. Hon kan spara alla värden och tester som hon genomgår hos Mödravården.

  Finns en enklare dagbok och en smidig checklista på de saker som kan vara bra att ha med sig på BB men även i hemmet under den första tiden.

  Christian

 4. Christian skriver:

  Hej igen!

  Med den här appen kan föräldrar som har barn mellan 0-6 år hålla koll på sitt barns utveckling, tillväxt och vaccinationer. Verkar vara enligt BVC’s plan. Det är gött!

  http://itunes.apple.com/se/app/barnappen/id495140442?mt=8

  Mvh
  Christian

 5. Kristina Perez skriver:

  Hej,
  jag vill tipsa om att det finns en barnapp från Sveriges Radio. ”Radioapans banankalas” heter den och den är tänkt för barn mellan ca 3-8 år.

  I appen kan du hjälpa Radioapan att fixa banankalas och baka tårta, blåsa ballonger, tända lampor och måla vimplar. Du kan också leka kurragömma och provlyssna ett par sagor och sånger från Barnradion.

  Appen är gratis och finns både för Iphone, Ipad och smarta telefoner och surfplattor med Android.

  Sök på ”Radioapan” i Appstore eller Google Play för att hitta den.

  hälsar vänligt,

  /Kristina

  K:)

 6. Åsa Larsson skriver:

  Mina barn älskar appen Barnvisor vol 1. Det är t.om. så att min 1-åring själv kan sitta med telefonen och klicka på de olika sångerna. Perfekt när man åker bil.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>