Tips från utbildare #1

Nu droppar det in bra rapporter om vad som hittills genomförts i enheterna. Maria och Katarina i Högdalen delar med sig av hur de valt att lägga upp utbildningen i sin enhet, tack för det! En poäng med Mediesprånget är att man kan lägga upp utbildningar som det passar en själv och enheten, så utförandet kan se lite olika ut.

• V 41 jobbade vi (alla i enheten) med att bekanta oss med bloggen samt gå igenom fliken ”bibliotekswebbar”. V 42-43 jobbade vi med fliken ”databaser”.
  • Vi har haft ett introduktionspass då vi berättat om projektet, visat bloggen och ett studieschema som visar hur vi tänkt lägga upp det hela. Med medarbetarnas godkännande har vi styrt upp det med läxor. Vid varje ny läxa skickar vi ut ett mail med tips och pepp. Vi har köpt och delat ut hörlurar till alla och fått usb-minnen för att träna med mediejukeboxen. Man skriver upp sitt namn på en lånelista när man lånar ett usbminne.

Heja, hälsar projektgruppen!
De beskriver även ett problem som säkert fler av er känner igen, och som vi beklagar.

• Bloggen fungerar jättebra som självstudieverktyg men vi har haft lite problem med flashen som behöver laddas om samt förvirring med mozillan. När man öppnar webbläsaren blir man distraherad av en uppmaning att ladda ner uppdaterad version av mozillan. När det inte går (eftersom vi inte har behörighet) blir folk förvirrade och en del tappar sugen. Det har också varit problem med att ställa in proxyn. Lite för många trösklar på vägen för de medarbetare som redan från början känner sig osäkra  på IT. En pedagogisk risk blir då att de inte lär sig det vi vill (databaser) utan istället att detta med IT är förbaskat krångligt. Lite synd.
Det här inlägget postades i Bibliotekswebbarna, Faktadatabaser, Mediesprånget, Pedagogik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *