Ett hem, doften av nybakat bröd …

Dofter av nybakat bröd som fyller lägenheten är ljuvligt gott. Skänker minnen från förr när det var så mycket vanligare att baka sitt egna matbröd runt om i hemmen.

Bröd som är så pinfärskt så att smöret smälter och inget pålägg behövs skapar välbehag och ger oss ro i själen. Underbart gott och kanske även så mycket nyttigare än ett köpebröd.

Det är faktiskt inte svårt att baka eget bröd även om det tar en hel del tid. Bra råvaror och lite tid ger dig bra lön för mödan.

 Bröd från Brunkebergs Bageri

En riktigt bra bok för dig som vill börja baka matbröd på egen hand är ”Bröd från Brunkebergs bageri” av Heléne Johansson.

Brunkebergsbagaren delar där med sig av sina knep till oss hemmabagare. Instruktivt visar hon oss i bilder och text hur man knådar degen, hur man jäser den och hur den gräddas. Hon lär oss att sätta en surdeg och att hålla den levande. Utan att krångla till det skapar boken en längtan efter att börja baka. Du lär dig att välja rätt bröd för varje tillfälle och att kombinera olika bröd med passande maträtter.

Svara på inlägget