Rinkebyskolan, Mias klass

Mias klass fick sätta sig ute i biblioteket och beskriva vad de såg, kände, luktade. De fick helt enkelt använda alla sina sinnen när de skrev. Eva säger att detta är mycket viktigt när man skriver, att man använder alla sina sinnen.

Jag gillar att sitta ensam och jag gör det varje dag. Nu sitter jag ensam och tänker på nånting speciellt. Jag känner att den här platsen är som Stora gården eller skogen för att jag är ensam. Jag kan inte titta på andra folket här inne för att jag känner på nånting men jag kan inte veta vadå. Jag gillar att skriva om förbjuden krälek alla mina kompisar frågade mig varför men det är jättesvårt att säga det.

Jag ser fler stolar.

Jag känner att det är tyst och lugnt.

Jag såg en kvinna som prata i telefon.

Jag såg en man som har lång jacka och fin mössa.

Jag hör att någon tappat en penna på golvet.

Det är en lukt av böcker.

Jag ser fler böcker

Jag höra prat.

Det luktar böcker.

Jag känner att det är lugnt och skönt.

Jag såg en man och läsa en tidning.

Alla böcker står på rätt plats och alla kommer och låna en eller två böcker. Jag känner mig bra och trivs på bibliotek. Allt går bra idag. Människor sitter på data eller på bordet.

De pratar. Jag är ensam. De tittar på böckerna. Jag tittar på ensam. Jag gillar inte sitta ensam det är tråkigt för att jag kan ingenting. Men jag gillar göra i hemma ensam. Hemma det va roligt. Men ute jättemycket tråkigt. Vad gör de ser jag, vad pratar hör också jag men jag kan ingenting det inte roligt, du vet vad du ska göra men du kan ingenting. För att jag älskar mina kompisar de är roliga, vi gör allt med mina kompisar. Men de sitter också ensamma nu. Men jag vet inte de gillar sitta ensam eller inte men jag gillar inte.

Jag ser fler böcker.

Jag luktar en parfym.

Det kändes smutsigt.

Jag känner lugnt och skönt.

Jag ska smaka tuggummi och cocacola.

Jag ljuda en musik.

Jag såg en man som lyssnade på musik.

Jag sitter på bibliotek.

Jag såg mycket böcker.

Jag lyssnar ingenting,

Jag ser en pojke som sitter vid datorn.

Jag sitter på stolen!

Hörsel: många killar kommer och de pratar med varandra.

Syn: Jag ser många personer som jobbar i data och de läser tidning. Jag ser solen kommer in genom fönster.

Känns: Jag känner att det är lugnt och skönt i biblioteket.

Luktar: Det luktar lite parfym och lite luft.

Smaka: Jag smakar i penna. Det smakar som trä.

Etiketter: ,