Rinkebyskolan klass 7D

Här kommer tre nonsensdikter skrivna av elever i klass 7D:

 

 

Pippi

Jag är inte Pippi. Pippi är rödhårig och har en enorm styrka. Styrka är något alla vill ha däremot finns det delade meningar om vad styrka är för något. Något jag älskar är att sitta vid stranden och känna hur solens strålar smeker mina kinder. Kinder är praktiskt att ha för att där kan man bli pussad. Pussad – vilken känsla får man egentligen när man får en puss? En puss kan ge glädje, hopp och tröst. Tröst är något vi alla behöver med tanke på allt som händer i världen. Världen går under. Under bänken är det fullt med tuggummi. Tuggummi är ett problem i vår skola. Skola är ett sorts fängelse där man får kämpa för att överleva varje dag. Dag är det som ger oss glädje och harmoni. Harmoni är svårt att hitta i vår värld men det finns ställen där man kan få njuta av den känslan. Känslan av att höra ordet lov är obeskrivligt. Obeskrivlig är att något är svårt att beskriva. Beskriva skolan är som att beskriva ett svart hål.

 

Pumpa

Jag är ingen pumpa.

Pumpan är orange och gul.

Gula fläckar överallt.

Överallt är den orange, som en apelsin.

Apelsiner liknar på något sätt pumpor.

Pumpor är runda.

Runda som bollar.

Bollar är också runda men är ingen sak man kan äta.

Äta pumpor kan man göra självklart.

Självklart kan man använda pumpor under Halloween som en dräkt.

Dräkter av pumpor är jättefula.

Pumpor är fula och äckliga.

Äckliga är pumpor och liknar ägg.

Ägg är lila som pumpor.

Pumpor är röda och lila.

 

Sköldpadda

Jag är ingen sköldpadda. Sköldpaddor brukar vara gröna. Grön är naturen. Naturen är vacker. Vacker kan man kalla saker som man gillar. Gilla gör man eller kan man göra till alla. Alla gillar skolan, men det kan bli jobbigt. Jobbigt är svårt, och irriterande. Irriterande personer hatar jag. Jag gillar att åka på semester. Semester är mycket härligt, och extra bättre när det är sitt eget land man åker för semester. Semester ska man göra ofta tycker jag. Jag gillar många, men hatar de som irriterar mig. Mig, alltså jag, ska man inte jiddra med. Med kompisar kan man umgås bra. Bra är super för att super gillar alla. Alla hatar dåliga saker, men ibland kan man inte veta vad som är dåligt och vad som är bra. Bra kan aldrig räcka för en person, det kräver bättre ansvar. Ansvar måste man ta, men några är mycket ansvarslösa. Ansvarslös är inte något som är bra, det är dåligt. Dålig ska man inte vara!

 

Etiketter: ,

Svara på inlägget