Version 3.0 av webbplatsen biblioteket.se

Webbplatsen Biblioteket.se uppdateras ständigt. Idag görs en större release, version 3.0  med flera olika delar.   Nyheterna finns främst  inom sök, filtersökning, mina sidor och  presentationsformat. Dessutom har en del buggar rättats. En testversion med begränsat antal digitala talböcker för direkt nedladdning (för berättigade talbokslåntagare). Några av nyheterna:

Sök/träfflista

• CD /mp3  är tydligare uppmärkta så man ser skillnad (ej heltäckande, beroende på vilka uppgifter som finns i katalogposterna)
  • Filtrering på klassifikationskod möjlig
  • Sökning på serie ger träff och filtreringsmöjlighet
  • Sökning på årsintervall möjligt med dragreglage
  • Möjlighet att få en förenklad träfflista i tabellform (för kortare utskrifter)
  • Länkar till Libris, Ab katalogsök, bibliotek.se vid noll träffar
  • Markering direkt i träfflista att  boken finns inne, boken finns inne på mitt favoritbibliotek
  • Man kan välja hur många poster som ska visas, 25, 50 eller 100
  • Alla informationsfält är valbara filter/fasetter i träfflistan
  • Rättstavningsförslag uppdaterat

• Automatisk utloggning efter 15 minuter (meddelande i förväg)
  • +/- tecken vid expandera lista är rättat
  • Index är uppdaterat med en mängd nya titlar, därför ändras också relevansrankningen
  • testversion med ett antal titlar av direkt nedladdning av digitala talböcker för berättigade låntagare

Tags: ,