Ladda ner e-bok enkelt via mobilwebben

Skärmdump på e-bok i mobilwebbenFrån och med idag den 26 maj kan  man enkelt ladda ner e-böcker direkt i mobilen från Stockholm stadsbiblioteks mobilwebb.

Utan att lämna vårt eget gränssnitt kan man mycket enklare än tidigare  ladda ner direkt till mobilen. En e-boksläsare måste vara installerad i förväg på mobilen, sedan är det bara att leta upp böckerna på mobilwebben och med några få klick, bibliotekskortet och pinkod har man e-boken på plats. Denna möjlighet kommer på desktop-webben (vanlig dator ) först i samband med att beta-versionen av biblioteket.se lanseras (försommar för SSB-personal, sensommar för allmänhet).

Böckerna är precis som tidigare från leverantören e-lib, men man slipper att som hittills gå in via e-libs krångliga gränssnitt.  I stället är man hela tiden i SSB:s virtuella enhets egenutvecklade mobilgränssnitt, och klicken är betydligt färre.

Några nya fria e-medier från Vertigos förlag också tillgängliga. Dessa byggs på framöver, med andra förlag och titlar.

Se en film om hur man laddar ner!

Mobilwebben lanserades 3 april i år(se tidigare inlägg), och nu går det alltså också att ladda ner e-böcker. Själva mobilwebben fungerar på alla mobiler som kan gå ut på internet, e-boksnedladdning kräver däremot att man har en smartphone. Mobilwebben är en anpassad webbsida, alltså inte en app/appplikation/program man laddar ner till sin mobil. Du kan därför testa den i såväl smartphones som enklare mobiltelefoner och dessutom på din vanliga dator.

Rapportera gärna in alla fel och underligheter du hittar, det är viktigt för oss att få alla buggrapporter och underligheter. Mejla dessa till: synpunkter.mbiblioteket@stockholm.se

Tags: , ,